ДЕЙСТВАТ ЛИ НАИСТИНА КРЕМОВЕТЕ ЗА БЕЛЕЗИ?

Според скорошно проучване, 85% от хората не  им хрумва, че при инцидентно нараняване или след операция е добре да третират раната с крем против белези, за да не остане белег.

Един от най-честите въпроси при търсене на препоръки относно кремове за белези е: Действа ли?

В тази статия ще се опитаме да отговорим на този въпрос максимално обективно.

Според редица проучвания, хирурзите използват в тяхната практика гелове на силиконова основа. ЗАЩО?

Te са предпочитани и превантивна мярка при лечение на хипертрофични или келоидни белези. Първо защото се приемат по-добре от пациентите и се прилагат лесно защитавайки кожата като образуват тънък филм, който предпазва раната от търкане в дрехи или вода за 24 часа, докато ако се използва крем против белези, това не е така и те много по-лесно се изтъркват от положеното място без да образуват този филм, който освен всичко друго, предпазва кожата от изсъхване, което е едно от най-съществените неща при лечение на белези, кожата да с постоянно хуидратирана и да не губи влажност.

Третирайки белега с гел KELO-COTE® се създава оптимална хидратация и колагенова продуктивност на кожата.

ВИДОВЕ БЕЛЕЗИ

Келоидите и хипертрофичните белези представляват прекомерно възпроизвеждане на кожата в отговор на нараняване, с други думи, когато се ударим или претърпим операция има опастност белега, да излезне извън пределите си заради свръхпроизводството на колаген. Кожата се опитва да поправи щетите, но се получава обратен ефект.

Келоидите (от гръцка дума, означаваща „нокът на рака“) могат да се появят дори година след като сте се наранили. Те са повдигнати, сърбящи и се образуват над кожата. Най-често се появяват върху раменете, гърдите, бузите.

Taкъв тип белези се овладяват трудно и наистина ви трябва добро средтство, което да защити кожата и да я накара да се регенерира по-добре.

Хипертрофичните белези могат да имат подобен клиничен вид, но за разлика от келоидите, остават ограничени в границите на зоната на раната и са склонни да регресират спонтанно с течение на времето.

Силиконът е клиничният златен стандарт за лечение на белези и предотвратяване на белези, демонстрирайки клинична ефикасност спрямо всички други форми на локално лечение и се препоръчва от „Международната консултативна група за управление на белези“ като първа линия терапия при лечението на абнормални белези.

Гелът или крем против белези на силиконова основа съдържат дълговерижен силиконов полимер (полисилоксани), силиконов диоксид и летлив компонент. Дълговерижни силиконови полимери напречна връзка със силиконов диоксид. Той се разпространява като ултра тънък лист и работи 24 часа на ден.  Той има технология за самосъхнене и сам изсъхва в рамките на 4-5 минути.  Изключително ефективен и води до 86% от намаляване на текстурата, 84% на цвят и 68% на височина на белезите. Увеличава хидратацията на роговия слой и по този начин улеснява регулирането на производството на фибробласти и намалява производството на колаген. Резултатът е по-мек и плосък белег. Позволява на кожата да “диша”.

Гелът против белези на силиконова основа, какъвто е Кело Кот, предпазва белезите от бактериална инвазия и предотвратява индуцираното от бактерии прекомерно производство на колаген в белега и намалява сърбежа и дискомфорта, свързан с белега.

Предимствата на силиконовия основа е, че включва лесно приложение, дори за чувствителна кожа и при деца. Може да се прилага за всякакви неравномерни повърхности на кожата или белези, лицето, движещите се части (стави и огъвания) и всякакви размери белези.

Kaто заключение бихме казали – ДА, геловете и кремове против белези наистина действат, но взимайте такива на само силиконова основа и стриктно спазвайте предписанията, да нанасяте 2 пъти дневно в продължение на минимум 3 месеца. Тогава и само тогава, вашата последователност и стриктност в грижата за белега ще се отплати.

 

 

 

Белези при деца

Информация за родители, как белезите се отразяват на психиката на децата.

Научи повече

В зависимост от вида, позицията и размера на вашия белег, ние имаме разнообразни продукти от KELO-COTE®, които да съвпадат с вашето търсене.
Всички те са клинично тествани и доказали, че помагат за омекотяване и изравняване на белези, за предотвратяване на хипертрофични и келоидни белези.
Разберете кой е най-подходящият продукт за вас – и откъде можете да закупите KELO-COTE® тук. 

KELO-COTE<sup>®</sup> гел за белези product Image

KELO-COTE® гел за белези

Лесен за използване, бързосъхнещ, омекотява, изравнява повдигнати белези и намалява на зачервяването.

Прочетете повече
KELO-COTE<sup>®</sup> гел против белези с UV product Image

KELO-COTE® гел против белези с UV

Всички предимства на нашия стандартен гел, но с добавена UV защита, за да се защити белезите от утежняващите ефекти на слънцето.

Прочетете повече
KELO-COTE<sup>®</sup> спрей за белези product Image

KELO-COTE® спрей за белези

Удобен за употреба при големи белези и труднодостъпни места. Подходящ при белези причинени от изгаряне.

Прочетете повече

ОТ КЪДЕ ДА СЕ ЗАКУПИ?

KELO-COTE® можете да закупите директно от аптечната мрежа. Предлага се в Ремедиум, Нове, Медея, Sopharmacy, Санита, Сейба, Framar,  Адонис и др. При желание можете да го закупите онлайн от сайтовете на конкретните аптеки.

AL/3800w/05.19/0.001. Date of preparation: May 2019