ПРЕВЕНЦИЯ СРЕЩУ АБНОРМАЛНИ БЕЛЕЗИ ОТ ХИРУРГИЯ С KELO-COTE®

Клинично доказана терапия за белези след хирургия

KELO-COTE® е клинично доказана, усъвършенствана формула със силикон, предназначена да помогне за омекотяване, изравняване и изглаждане на белези след операция и предотвратяване на образуването на абнормални белези.

Предписван и използван от лекари, KELO-COTE® помага за поддържане на влажността и  еластичността на вашата кожа. В допълнение, той помага за намаляване на цвета и зачервяването на белега, както и за намаляване на сърбежа, дискомфорта и болката.

 

KELO-COTE Products

Откъде да се закупи?

Можете да закупите KELO-COTE® от цялата аптечна мрежа, както и онлайн от аптеки Ремедиум, Нове, Медеа, Сейба, Санита, Субра, Профарма, Премиумфарм, Софармаси и др.

НАМЕРЕТЕ КОЙ ПРОДУКТ НА KELO-COTE®, Е ТОЧНО ЗА ВАС

KELO-COTE<sup>®</sup> гел за белези product Image

KELO-COTE® гел за белези

Лесен за използване, бързосъхнещ, омекотява, изравнява повдигнати белези и намалява на зачервяването.

Прочетете повече
KELO-COTE<sup>®</sup> гел против белези с UV product Image

KELO-COTE® гел против белези с UV

Всички предимства на нашия стандартен гел, но с добавена UV защита, за да се защити белезите от утежняващите ефекти на слънцето.

Прочетете повече
KELO-COTE<sup>®</sup> спрей за белези product Image

KELO-COTE® спрей за белези

Удобен за употреба при големи белези и труднодостъпни места. Подходящ при белези причинени от изгаряне.

Прочетете повече
премахване на белег от операция

Свалете безплатен гайд за това как да се грижите за вашия хирургичен белег

Разберете как да лекувате белега си с нашата безплатна, лесна за  изтегляне и четене книжка  (файлът е на английски език).

Свалете

ПОГРИЖЕТЕ СЕ ЗА ВАШИЯ ХИРУРГИЧЕН БЕЛЕГ

Две седмици след операцията белегът ви трябва да заздравее, но може да отнеме от 6 седмици до 3 месеца, преди да се излекувате напълно. Има някои неща, които можете да направите по време на лечебния процес, за да предотвратите образуването на белег и да подобрите външния вид на вашия белег:

 • Масажирането на белега ви е важна част от режима на лечение. Не забравяйте да направите „сух масаж“, преди да приложите овлажнител или силиконов гел. *
 • Избягвайте твърде много излагане на слънце. Тъканта на белега е много чувствителена, което го прави много лесно за изгаряне от слънце. **
 • Вариращите температури могат да влошат белезите особено ако сърбят, топлината също, така че избягвайте много горещи бани или душове. **
 • Прилагането на силиконов гел като KELO-COTE®  с разработена патентована формула върху излекуван белег ще помогне както да го поддържате хидратиран, така и да го предпазите от изсушаване.
 • Колко скоро мога да използвам KELO-COTE® кремове за заличаване на белези след операция? KELO-COTE® трябва да се използва след заздравяване на раната и отстраняване на шевовете.
 • Мога ли да използвам гела върху стари белези? Да, можете да използвате гел или спрей върху стари белези до 2г. и нови такива. Колкото по-нов е белега, толкова по-успешно е заличаването му.
 • KELO-COTE® водоустойчив ли е? Yes, KELO-COTE® е водоустойчив.
 • Трябва ли да мия белега си след използване на KELO-COTE®? Уверете се, че кожата ви е чиста и суха преди да приложите KELO-COTE®. След като шевовете, конците и превръзките са премахнати, ще можете да се миете нормално.
 • Ще забележат ли хората KELO-COTE® върху кожата ми? KELO-COTE® спрей/ гел стои незабележимо върху кожата.
 • Ще накара ли белегът ми да изчезне? Не можем да гарантираме, че KELO-COTE® ще накара вашия белег да изчезне напълно. Формулата е предназначена да подобри физиологичния и козметичен вид на белега.
 • Колко време трябва да използвам KELO-COTE®? Препоръчителното минимално време за лечение е от 60 до 90 дни.
 • Предлага ли KELO-COTE® слънцезащита за белега ми? KELO-COTE® гел за белези с UV е с добавен UV фактор от SPF 30, за да предпази белезите от утежняващите ефекти на слънцето. За момента гел с UV фактор не се предлага в аптечната мрежа, но можете да добавите слънцезащитен обикновен крем върху KELO-COTE®.

ОТ КЪДЕ ДА СЕ ЗАКУПИ?

KELO-COTE® можете да закупите директно от аптечната мрежа. Предлага се в Ремедиум, Нове, Медея, Sopharmacy, Санита, Сейба, Framar,  Адонис и др. При желание можете да го закупите онлайн от сайтовете на конкретните аптеки.