ПОМОГНЕТЕ НА ВАШИЯ
БЕЛЕГ ОТ СЕКЦИО
С KELO-COTE®

 

Погрижете се за вашия белег от секцио

Две седмици след операцията вашият белег от секцио трябва да заздравява, но може да отнеме от 6 седмици до 3 месеца, преди раната да е напълно заздравяла.
Има някои неща, които можете да направите по време на лечебния процес, за да подобрите външния вид на белега си:

 • Винаги пазете белега си чист. Измийте зоната под течаща вода, физиологичен разтвор (разтвор на солена вода) или използвайте кърпа без алкохол. *
 • Избягвайте твърде много излагане на слънце. Тъканта е много чувствителна, това прави много лесно изгарянето на белега на слънце. **
 • Eкстремните температури могат да влошат сърбящите белези, особено топлина, така че избягвайте много горещи бани или душове. **
 • Прилагането на силиконов гел като KELO-COTE® гел за белези върху излекуван разрез ще запази раната хидратирана и ще помогне да се предотврати изсъхването й.

 

Независимо дали ви се налага да прибегнете до секцио при раждане или вече сте го преживели, знаем че не искате да се притеснявате за белега си,  а да се наслаждавате на новия член на семейството.

Така че направете това, което други майки са направили през последните 20 години – доверете се на разширената формула гел на KELO-COTE®, за да предотвратите, лекувате и намалите появата на вашия белег от секцио.

Клинично доказано, че помага за подобряване на появата на съществуващите хипертрофични и келоидни белези при около 82% от пациентите, както и предотвратява появата на белези до 67% от пациентите с операция само след четири месечно лечение.

Използвайки го ще намалите обезцветяването и зачервяването, като същевременно облекчите сърбежа, дискомфорта и болката, свързан с белега от секцио.

Можете да закупите KELO-COTE® в цялата аптечна мрежа в  цялата страна или  онлайн.

Препоръчителният минимален период на лечение е от 60 до 90 дни. KELO-COTE® може да се използва както за нови, така и за стари белези  с давност до две години

 

 

премахване на белег от операция

Изтеглете нашето безплатно ръководство за грижа на вашия белег от секцио

Разберете как да лекувате белега си с нашата безплатна, лесна за четене книжка за изтегляне (файлът е на английски език).

Свалете

Как действа Kelo-cote®

KELO-COTE Products

Можете да закупите  KELO-COTE® онлайн или в аптечната мрежа в страната. Едни от основните аптеки, в които можете да го намерите са: Ремедиум, Нове, Медея, Сейба, Санита, Субра, ProPharma, RemiumPharm, Sopharamcy.

Kelo-cote® Ползи

Помага за изглаждане и изравняване на белега
Помага за облекчаване на зачервяването, облекчава сърбежа и дискомфорта
Подходящ за деца и възрастни над 3 месеца +
Прозрачен и без мирис
Водоустойчив
Подходящ за чувствителна кожа
Клинично доказан
Дневна и нощна протекция (2 x на ден се прилага)
За белези до 2 години
UV слънчева защита с SPF 30 (UV само при слънцезащитен гел)

Открийте кой KELO-COTE® продукт е правилния за вас

KELO-COTE<sup>®</sup> гел за белези product Image

KELO-COTE® гел за белези

Лесен за използване, бързосъхнещ, омекотява, изравнява повдигнати белези и намалява на зачервяването.

Научете повече
KELO-COTE<sup>®</sup> гел против белези с UV product Image

KELO-COTE® гел против белези с UV

Всички предимства на нашия стандартен гел, но с добавена UV защита, за да се защити белезите от утежняващите ефекти на слънцето.

Научете повече
KELO-COTE<sup>®</sup> спрей за белези product Image

KELO-COTE® спрей за белези

Удобен за употреба при големи белези и труднодостъпни места. Подходящ при белези причинени от изгаряне.

Научете повече

Въпроси

 • Колко бързо мога да използвам KELO-COTE® след нараняване? Най-добре е да използвате KELO-COTE®, след като раната зарасне и няма останали корички или след отстраняване на шевовете ви. При изгаряния е необходимо да изчакате, докато кожата заздравее.
 • Мога ли да използвам гела върху стари белези? Да, можете да използвате гел или спрей върху стари белези до 2г. и нови такива. Колкото по-нов е белега, толкова по-успешно е заличаването му.
 • KELO-COTE® водоустойчив ли е? Yes, KELO-COTE® е водоустойчив.
 • Трябва ли да мия белега си след използване на KELO-COTE®? Уверете се, че кожата ви е чиста и суха преди да приложите KELO-COTE®. След като шевовете, конците и превръзките са премахнати, ще можете да се миете нормално.
 • KELO-COTE® ще се забелязва ли върху кожата ми? KELO-COTE® спрей и гел са безцветни и невидими за окото, когато изсъхнат върху кожата.
 • KELO-COTE® ще погне ли белегът ми да изчезне? Формулата KELO-COTE® е предназначена да подобри физиологичния и козметичен вид на белега. Не можем да гарантираме, че това ще накара вашия белег да изчезне напълно, но значително ще се подобри визията на кожата.
 • KELO-COTE® подходящ ли е за деца? Да, KELO-COTE® е подходящ за употреба на деца от 3 месечна възраст.
 • Колко време трябва да използвам KELO-COTE®? Препоръчителното минимално време за лечение е от 60 до 90 дни.
 • Предлага ли KELO-COTE® слънцезащита за белега ми? KELO-COTE® гел за белези с UV е с добавен UV фактор от SPF 30, за да предпази белезите от утежняващите ефекти на слънцето. За момента гел с UV фактор не се предлага в аптечната мрежа, но можете да добавите слънцезащитен обикновен крем върху KELO-COTE®.

ОТ КЪДЕ ДА СЕ ЗАКУПИ?

KELO-COTE® можете да закупите директно от аптечната мрежа. Предлага се в Ремедиум, Нове, Медея, Sopharmacy, Санита, Сейба, Framar,  Адонис и др. При желание можете да го закупите онлайн от сайтовете на конкретните аптеки.