ПРЕВЕНЦИЯ СРЕЩУ
ХИРУРГИЧНИ БЕЛЕЗИ С
KELO-COTE®

Заличаване на белези от операция

Две седмици след операцията белегът ви трябва да заздравее, но може да отнеме от 6 седмици до 3 месеца, преди да се излекувате напълно. Има някои неща, които можете да направите по време на лечебния процес за заличаване на белези от операция и да подобрите външния вид на вашия белег:

 • Масажирането на белега Ви е важна част от режима на лечение. Не забравяйте да направите „сух масаж“, преди да приложите овлажнител или силиконов гел. *
 • Избягвайте твърде много излагане на слънце. Тъканта на белега е много чувствителена, което го прави много лесно за изгаряне от слънце. **
 • Вариращите температури могат да влошат белезите особено ако сърбят, топлината също, така че избягвайте много горещи бани или душове. **
 • Прилагането на силиконов гел като KELO-COTE® крем за белези с разработена патентована формула върху излекуван белег ще помогне както да го поддържате хидратиран, така и да го предпазите от изсушаване.

KELO-COTE® е клинично доказан силиконов гел, предназначен да помогне за омекотяване, изравняване, изглаждане на белези след операцията и предотвратяване на образуването на нови.

Използван от лекари, KELO-COTE® помага за поддържане на влажния баланс и еластичността на вашата кожа. В допълнение, той помага за намаляване на промяна в цвета и зачервяването, както и редуцира сърбежа, дискомфорта и болката, свързани с белега.

премахване на белег от операция

Изтеглете нашето безплатно ръководство за грижа на хирургичен белег

Разберете как да лекувате белега си с нашата безплатна, лесна за четена книжка (файлът е на английски език).

Сваляне

Как действа Kelo-cote®

KELO-COTE Products

Можете да закупите  KELO-COTE® онлайн или в аптечната мрежа в страната. Едни от основните аптеки, в които можете да го намерите са: Ремедиум, Нове, Медея, Сейба, Санита, Субра, ProPharma, RemiumPharm, Sopharamcy.

Kelo-cote® Ползи

Помага за изглаждане и изравняване на белега
Помага за облекчаване на зачервяването, облекчава сърбежа и дискомфорта
Подходящ за деца и възрастни над 3 месеца +
Прозрачен и без мирис
Водоустойчив
Подходящ за чувствителна кожа
Клинично доказан
Дневна и нощна протекция (2 x на ден се прилага)
За белези до 2 години
UV слънчева защита с SPF 30 (UV само при слънцезащитен гел)

Открийте кой KELO-COTE® продукт е правилния за вас

KELO-COTE<sup>®</sup> гел за белези product Image

KELO-COTE® гел за белези

Лесен за използване, бързосъхнещ, омекотява, изравнява повдигнати белези и намалява на зачервяването.

Научете повече
KELO-COTE<sup>®</sup> гел против белези с UV product Image

KELO-COTE® гел против белези с UV

Всички предимства на нашия стандартен гел, но с добавена UV защита, за да се защити белезите от утежняващите ефекти на слънцето.

Научете повече
KELO-COTE<sup>®</sup> спрей за белези product Image

KELO-COTE® спрей за белези

Удобен за употреба при големи белези и труднодостъпни места. Подходящ при белези причинени от изгаряне.

Научете повече

Въпроси

 • Колко бързо мога да го използвам след нараняване? Най-добре е да използвате KELO-COTE® след като раната зарасне и няма останали корички.
 • Мога ли да използвам гела върху стари белези? Да, можете да използвате гел или спрей върху стари белези до 2г. и нови такива. Колкото по-нов е белега, толкова по-успешно е заличаването му.
 • KELO-COTE® водоустойчив ли е? Yes, KELO-COTE® е водоустойчив.
 • Трябва ли да мия белега си след използване на KELO-COTE®? Уверете се, че кожата ви е чиста и суха преди да приложите KELO-COTE®. След като шевовете, конците и превръзките са премахнати, ще можете да се миете нормално.
 • KELO-COTE® ще се забелязва ли върху кожата ми? KELO-COTE® спрей и гел са безцветни и невидими за окото, когато изсъхнат върху кожата.
 • Ще накара ли белегът ми да изчезне? Не можем да гарантираме, че KELO-COTE® ще накара вашия белег да изчезне напълно. Формулата е предназначена да подобри физиологичния и козметичен вид на белега.
 • Колко време трябва да използвам KELO-COTE®? Препоръчителното минимално време за лечение е от 60 до 90 дни.
 • Предлага ли KELO-COTE® слънцезащита за белега ми? KELO-COTE® гел за белези с UV е с добавен UV фактор от SPF 30, за да предпази белезите от утежняващите ефекти на слънцето. За момента гел с UV фактор не се предлага в аптечната мрежа, но можете да добавите слънцезащитен обикновен крем върху KELO-COTE®.

ОТ КЪДЕ ДА СЕ ЗАКУПИ?

KELO-COTE® можете да закупите директно от аптечната мрежа. Предлага се в Ремедиум, Нове, Медея, Sopharmacy, Санита, Сейба, Framar,  Адонис и др. При желание можете да го закупите онлайн от сайтовете на конкретните аптеки.