Причина за белезите

Има много различни видове белези – от тези, причинени от изгаряния и травми, до тези причинени от операция, като цезарово сечение или естетична хирургия. Научете повече за най-често срещаните типове белези и как KELO-COTE® може да помогне за намаляването им.

премахване на белези от козметична хирургия

Естетична хирургия

Ако сте планирали или скоро сте преминали при разкрасителна хирургична интервенция, последното нещо, за което искате да се тревожите е белега ви. Открийте как KELO-COTE® може да ви помогне да минимализирате и заличите белега си.

Научете повече

премахване на белези от изгаряне

Белези от изгаряния или от травма

Ако имате белег от изгаряния или друга травма при инцидент, намерете как KELO-COTE® може да ви помогне да редуцирате и изгладите белега си, както и да намалите зачервяванията и сърбежите.

Научете повече

премахване на белези от операция

Хирургия

Притеснени сте как изглежда вашия белег от операция? При по-младите хора, белезите заздравяват по-бързо, но те са по-големи и по-релефни, тъй като тъканта зараства твърде бързо. Разберете как да минимализирате белега си с  KELO-COTE®.

Научете повече

премахване на белег от цезарово сечение

Цезарово сечение

Развитието на медицината доведе до еволюиране на индикациите за цезарово сечение. Ако бебето ви е дошло на този свят с цезарово сечение C-Section и вие се притеснявате от белега си? Разберете как да минимализирате вашия белег с KELO-COTE®.

Научете повече

Типове белези

Белегът се образува върху кожата, когато рана или нараняване на повърхността на кожата е зараснала.

Въпреки че има много различни видове белези, те до голяма степен попадат в две отделни групи: келоидни белези и хипертрофични белези. Можете да разберете повече за всеки тип, но въпреки различията им, те са сходни по един важен признак:  лечението със силиконов крем или спрей на KELO-COTE® е клинично доказан метод, че действа и на двата вида белега.

 

scar-keloid-scars-desktop scar-keloid-scars-mobile

Келоидни белези

Причинява се от излишна тъкан, разрастваща  на мястото на раната, където белегът излиза извън границите на първоначалната рана, дори след като тя е заздравяла.  Те се уголемяват с времето, често са повдигнати и сърбящи.  В голяма част от случаите, келоидните белези  нарастват до размер, който е трудно да се предскаже и често предизвикват значителен дискомфорт.

 

scar-hypertrophic-scars-desktop scar-hypertrophic-scars-mobile

Хипертрофични белези

Започвайки като червени, повдигнати белези, те стават по-плоски и по-бледи с течение на годините. За разлика от келоидните белези, хипертрофичните белези не се простират отвъд границата на първоначалната рана, но могат да продължат да се срастват до шест месеца.  

ОТ КЪДЕ ДА СЕ ЗАКУПИ?

KELO-COTE® можете да закупите директно от аптечната мрежа. Предлага се в Ремедиум, Нове, Медея, Sopharmacy, Санита, Сейба, Framar,  Адонис и др. При желание можете да го закупите онлайн от сайтовете на конкретните аптеки.