Често задавани въпроси за употребата и предимствата на гел за заличаване на белези KELO-COTE®.

Колко бързо мога да използвам KELO-COTE® след нараняване?
Най-добре е да използвате KELO-COTE®, след като раната зарасне и няма останали корички или след отстраняване на шевовете ви. При изгаряния е необходимо да изчакате, докато кожата заздравее.
KELO-COTE® ще погне ли белегът ми да изчезне?
Формулата KELO-COTE® е предназначена да подобри физиологичния и козметичен вид на белега. Не можем да гарантираме, че това ще накара вашия белег да изчезне напълно, но значително ще се подобри визията на кожата.
KELO-COTE® подходящ ли е за деца?
Да, KELO-COTE® е подходящ за употреба на деца от 3 месечна възраст.
Колко време трябва да използвам KELO-COTE®, за да видя подобрение?
Препоръчителното минимално време за лечение на KELO-COTE® е от 60 до 90 дни. Ако продължите да виждате подобрение в белега към края на 90-те дни, можете да продължите лечението. При по-стари белези вероятно ще ви се наложи да продължите по-дълго от 90 дни.
Предлага ли KELO-COTE® слънцезащита за белега ми?
KELO-COTE® гел за белези с UV е с добавен UV фактор от SPF 30, за да предпази белезите от утежняващите ефекти на слънцето. За момента гел с UV фактор не се предлага в аптечната мрежа, но можете да добавите слънцезащитен обикновен крем върху KELO-COTE®.
KELO-COTE® ще се забелязва ли върху кожата ми?
KELO-COTE® спрей и гел са безцветни и невидими за окото, когато изсъхнат върху кожата.
KELO-COTE® предотвратява ли образуването на белези?
KELO-COTE® помага да се предотврати образуването на хипертрофични и келоидни белези, но е важно да се използва веднага след затваряне на раната или отстраняване на конците.
KELO-COTE® ефективен ли е върху нови белези?
KELO-COTE® крем или спрей за заличаване на белези е най-ефективен при нови белези до 2 години. Има доказателства, които показват, че продуктът може да бъде ефективен и при белези до 4 години.
Може ли KELO-COTE® да се използва върху лицето и тялото?
Да, KELO-COTE® е подходящ за външна употреба върху вашето лице и тяло. Избягвайте директен контакт с очите, лигавиците, изгаряния от трета степен и отворени рани.
Каква е разликата между KELO-COTE® силиконов гел и силиконови лепенки?
KELO-COTE® е усъвършенстван силиконов гел, който лесно се нанася директно върху белега и самоизсъхва бързо. Може да се използва върху ставите и не ограничава движението. Формулата на KELO-COTE® гарантира, че той прилепва към белега, за разлика от лепенките, които често изискват залепване върху мястото. Силиконовите лепенки могат да бъдат по-малко удобни за нанасяне, особено върху ставите и могат да ограничат движението. KELO-COTE® е прозрачен и ще бъде по-малко видим от лепенките на откритите места по тялото. За разлика от тях, които се отстраняват, измиват и нанасят отново, KELO-COTE® се нанася лесно при всяка употреба.
KELO-COTE® водоустойчив ли е?
Yes, KELO-COTE® е водоустойчив.
Мога ли да прилагам грим върху KELO-COTE®?
Да, но се уверете, че първо гела е изсъхнал.
Колко дълго отнема на KELO-COTE® да изсъхне?
Ако нанесете много тънък слой, както е указано в инструкциите, изсъхва в рамките на 5 минути *. Ако не изсъхне дотогава, това означава, че сте използвали твърде много и се препоръчва да изтриете излишният гел. *Data on file, study of 10 subjects. When used in accordance with instructions.
Откъде мога да купя KELO-COTE®?
Можете да закупите KELO-COTE® директно от всички локални аптеки в страната, както и онлайн от сайтовете на аптеките.
За какви белези е подходящ KELO-COTE®?
KELO-COTE® е подходящ за келоидни, хипертрофични и белези от изгаряния.
Какво е различното в спрей версията?
Версията за спрей е предназначена за белези, които са по-големи и неравномерни. Подходящ е за белези, които са чувствителни на допир, като например белези от изгаряне. Спреят е по- хигиеничен за използване, тъй като няма нужда да докосвате белега.
Колко често трябва да прилагам KELO-COTE®?
Препоръчително е да го прилагате два пъти на ден, за да осигурите защита през деня и нощта за вашия белег.
Как да отворя гел - KELO-COTE®?
За разфасовките от 6г. and 15г. трябва да отрежете края на удължението на тубичката с чиста ножица преди първата употреба.

В зависимост от вида, позицията и размера на вашия белег, ние имаме разнообразни продукти от KELO-COTE®, които да съвпадат с вашето търсене.
Всички те са клинично тествани и доказали, че помагат за омекотяване и изравняване на белези, за предотвратяване на хипертрофични и келоидни белези.
Разберете кой е най-подходящият продукт за вас – и откъде можете да закупите KELO-COTE® тук. 

KELO-COTE<sup>®</sup> гел за белези product Image

KELO-COTE® гел за белези

Лесен за използване, бързосъхнещ, омекотява, изравнява повдигнати белези и намалява на зачервяването.

Прочетете повече
KELO-COTE<sup>®</sup> гел против белези с UV product Image

KELO-COTE® гел против белези с UV

Всички предимства на нашия стандартен гел, но с добавена UV защита, за да се защити белезите от утежняващите ефекти на слънцето.

Прочетете повече
KELO-COTE<sup>®</sup> спрей за белези product Image

KELO-COTE® спрей за белези

Удобен за употреба при големи белези и труднодостъпни места. Подходящ при белези причинени от изгаряне.

Прочетете повече

ОТ КЪДЕ ДА СЕ ЗАКУПИ?

KELO-COTE® можете да закупите директно от аптечната мрежа. Предлага се в Ремедиум, Нове, Медея, Sopharmacy, Санита, Сейба, Framar,  Адонис и др. При желание можете да го закупите онлайн от сайтовете на конкретните аптеки.

AL/3800x/05.19/0.001. Date of preparation: September 2019