4 НАЧИНА БЕЛЕЗИТЕ ДА ИЗЧЕЗНАТ

Знаете ли, че всички развиваме поне по 1 белег в живота? Това е факт, според Американската академия за дерматология. Докато някой хора смятат, че появата на белези не е нищо особено, за много от нас това води до стрес и негативни емоции, още повече, ако белега е видим. .

Този психологически ефект върху самочувствието на човек може да окаже влияние върху множество области от живота ни, a търсенето на лечение, което всъщност да намали  появата на белези, може да стане всепоглъщащо. Тук споделяме нашите най-добри съвети за ефективно намаляване на появата на нежелани белези по-бързо и по-безопасно от алтернативните методи за лечение.

Но първо, дума за природните средства

Въпреки че природните средства за намаляване на белезите могат да бъдат рентабилни и да показват положителен резултат, няма научни доказателства, които да доказват, че тези средства работят. Това е така, защото те често имат ефект само върху повърхността на кожата, докато белезите са вкоренени по-дълбоко в дермата. Когато кожата ви е наранена, тя естествено реагира, като влезе в режим на възстановяване. Про по-дълбоки наранявания, кожата започва своя естествен цикъл на производство на колаген, протеин, който служи като един от основните градивни елементи за здрава кожа, за да събере дермата обратно. Но понякога кожата може да компенсира вредата и да произведе твърде много колаген. Резултатът е по-дебела, по-малко гъвкава кожа – или  с други думи белег. Въпреки че е възможно белезите да избледнеят с времето, няма гаранция. За да възстановите кожата по-бързо и много по-ефективно от естествените лекарства, опитайте тези съвети.

Топ 4 съвета за по-бързо редуциране на белези

Силиконов гел

Първото средство предписване от лекари и най-ефикасното. Често предписвани след операция, за да подпомогнaт правилното заздравяване на кожата и да се избегнат потенциални белези, силиконовите гелове предпазват уязвимата кожа, увеличавайки хидратацията и изравнявайки експресията на растежни фактори, за да балансират по-добре производството на колаген и да предотвратят образуването на белези. Най-добре е да се използват върху пресни белези, тъй като ефектът от силиконовата терапия е най-добре документирана в авторитетни проучвания и списания се счита и за първата спешна помощ при лечение на белези.

Силиконът е по-ефективен, тъй като силиконът ограничава свръхрастежа на колаген, който причинява келоидните белези. Новата кожа има затруднения да запази влагата, а тялото произвежда повече колаген в областта, причинявайки свръхрастеж, който води до повдигнати белези.

Пилинг с гликолова киселина

В друго проучване е доказано, че пилингът с гликолова киселина намалява появата на белези от акне. Белези от акне се появяват, когато възпалението уврежда дългосрочно колагена, което води до текстурни промени на засегнатата кожа. Химичен пилинг, направен с гликолова киселина, се нанася върху чиста кожа и се оставя да действа няколко минути, преди да бъде неутрализиран и отмит. Лечението създава леки повърхностни наранявания на повърхността на кожата или дермата на кожата, в зависимост от нивото на концентрация, което стимулира естествения лечебен цикъл на кожата. Пилингите с по-силни концентрации (до 70%) или „дълбоки пилинги“, завършени от сертифициран специалист по лечение, са много по-склонни да предложат по-бързи, по-видими резултати и ползи за грижата за кожата в сравнение с по-ниска якост (концентрация 8-15% ) аптечните пилинги, но вероятно ще дойдат с повече престой и евентуално дори образуване на мехури, особено за чувствителна кожа. Общият резултат е по-гладка, по-равномерна кожа и намалено белези от акне.

Дермабразио

Дермабразиото е ефективно лечение на белези, които касаят неравномерна текстура на кожата, особено надигнати белези. За разлика от микродермабразиото, което ексфолира кожата и премахва мъртвите кожни клетки, дермабразиото се извършва с моторизирана четка, която третира белезите чрез премахване на няколко слоя кожни клетки по контролиран начин. Процедурата също така насърчава обновяването на здрави кожни клетки в зоната за лечение, за да стимулира по-гладка и здрава кожа. Трябва да се отбележи, че дермабразията може да е ефективна, но може да повлияе на графика ви до осем седмици, докато кожата ви се възстанови.

Крем против белези  

Доста хора прибягват до по-евтините кремове против белези с мисълта, че те също ще помогнат, но кремовете за отстраняване на белези на водна основа не уплътняват влагата толкова ефективно, колкото геловете на силиконова основа, което означава по-дълъг период на заздравяване и лечение . Те са по-склонни да предизвикват дразнене и нямат предпазен филтър. Качеството има цена.

Белези при деца

Информация за родители, как белезите се отразяват на психиката на децата.

Научи повече

В зависимост от вида, позицията и размера на вашия белег, ние имаме разнообразни продукти от KELO-COTE®, които да съвпадат с вашето търсене.
Всички те са клинично тествани и доказали, че помагат за омекотяване и изравняване на белези, за предотвратяване на хипертрофични и келоидни белези.
Разберете кой е най-подходящият продукт за вас – и откъде можете да закупите KELO-COTE® тук. 

KELO-COTE<sup>®</sup> гел за белези product Image

KELO-COTE® гел за белези

Лесен за използване, бързосъхнещ, омекотява, изравнява повдигнати белези и намалява на зачервяването.

Прочетете повече
KELO-COTE<sup>®</sup> гел против белези с UV product Image

KELO-COTE® гел против белези с UV

Всички предимства на нашия стандартен гел, но с добавена UV защита, за да се защити белезите от утежняващите ефекти на слънцето.

Прочетете повече
KELO-COTE<sup>®</sup> спрей за белези product Image

KELO-COTE® спрей за белези

Удобен за употреба при големи белези и труднодостъпни места. Подходящ при белези причинени от изгаряне.

Прочетете повече

ОТ КЪДЕ ДА СЕ ЗАКУПИ?

KELO-COTE® можете да закупите директно от аптечната мрежа. Предлага се в Ремедиум, Нове, Медея, Sopharmacy, Санита, Сейба, Framar,  Адонис и др. При желание можете да го закупите онлайн от сайтовете на конкретните аптеки.

AL/3800w/05.19/0.001. Date of preparation: May 2019